Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost – gastroodpady
Lze účinně snížit produkci potravinových odpadů a lze je třeba “recyklovat”?
V oblasti hospodaření s odpady a obaly se dlouhodobě zabýváme řešením problematiky předcházení, vzniku a využití odpadů. Centrum pro hospodaření s odpady bylo založeno na základě rozhodnutí Ministra životního prostředí dne 1. 9. 2001 jako součást VÚV TGM. Od svého vzniku zajišťuje odborné činnosti a výzkum v oblasti nakládání s odpady a také odbornou podporu Odboru odpadů Ministerstva životního prostředí. Detailněji se s tematikou hospodaření s obaly a podrobnostmi o řešených projektech seznámíte zde.
Lze účinně snížit produkci potravinových odpadů a lze je třeba “recyklovat”?
Jak Česko pomáhá Mongolsku v otázkách cirkulární ekonomiky?
Jak pečlivě v Praze třídíme odpad a lze třídění vhodnou prevencí ještě zlepšit?