Skrýt nabídku

Ochrana osobních údajů podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, veřejná výzkumná instituce, (dále jen „správce“) chrání veškeré osobní údaje poskytnuté identifikovanou nebo identifikovatelnou fyzickou osobou (dále jen „subjekt údajů“) před zneužitím a zpracovává je v souladu s platnými právními předpisy. Těmi jsou zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (do 24. 5. 2018 včetně) a nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů), (účinné od 25. 5. 2018, dále jen „obecné nařízení“ nebo „GDPR“) doplněné a specifikované novým zákonem o zpracování osobních údajů (dosud nebyl schválen).

V souladu s čl. 37 až 39 obecného nařízení ústav jmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů (Data Protection Officer, DPO). Pověřenec spolupracuje s dozorovým úřadem, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), a působí jako kontaktní místo pro tento dozorový úřad.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů a kontaktní místo pro ÚOOÚ:

  • Ing. Kateřina Poláková
  • Telefon: +420 220 197 381
  • E–mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Doporučené kontaktní místo pro subjekty údajů při jakékoli komunikaci s ústavem ve věci ochrany osobních údajů:

  • Ing. Michal Vaculík
  • Telefon: +420 220 197 235
  • E–mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

V souladu s čl. 38 odst. 4 obecného nařízení se mohou subjekty údajů obracet na pověřence pro ochranu osobních údajů ve všech záležitostech souvisejících se zpracováním jejich osobních údajů a výkonem jejich práv podle obecného nařízení.